ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα ιδρύθηκε στις 17/11/1925 και αριθμεί 587 μέλη. Έχει έδρα στο χωριό Κρουσώνας με 2.855 κατοίκους, σε υψόμετρο 460 μ. στην επαρχία Μαλεβιζίου στο νομό Ηρακλείου.

Ο ΑΣ Κρουσώνα συντονίζει την συγκομιδή του ελαιοκάρπου των μελών του, προσφέρει υπηρεσίες άλεσης ελαιοκάρπου και παραγωγής ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο του, συλλέγει το παραχθέν ελαιόλαδο και το αποθηκεύει σε ιδιόκτητες δεξαμενές.

Επίσης, ο Συνεταιρισμός, με όχημα την τεχνολογία και τις σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, λαμβάνει πρωτοβουλίες και αναπτύσσει παράπλευρες δραστηριότητες για την υποστήριξη των ελαιοπαραγωγών – μελών του. Απώτερος στόχος των ενεργειών αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου, ο περιορισμός του κόστους παραγωγής, η επαναδραστηριοποίηση νέων παραγωγών, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφύλαξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της ευρύτερης περιοχής.

Ο ΑΣ Κρουσώνα έχει αναγνωριστεί ως οργάνωση παραγωγών ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς και αριθμεί 185 μέλη.

Διοικητικό Συμβούλιο Συνεταιρισμού:

Πρόεδρος: ΠΙΤΣΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ταμίας: ΒΕΡΕΡΑΚΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Γραμματέας: ΦΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μέλος: ΠΡΙΝΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε βάσει του εγκεκριμένου προγράμματος των ΚΑΝ(ΕΕ) 611&615/2014, περιόδου 2018-2021, δράσης Στii της ΟΕΦ ΑΣ Κρουσώνα (Υ.Α ΥΠΑΑΤ 577/25059/30.03.2018 )  το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε και την Ελλάδα.